Снимка: БГНЕС

ГЕРБ да не се срамуват и да кажат, че управляват с ДПС. Затова призова съпредседателят на ПП Кирил Петков, въпреки че по-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отсече, че правителство с ДПС няма да прави.

Според Петков обаче няма гласуване в зала, при което ГЕРБ и ДПС да не гласуват заедно. Той разкритикува Борисов и отговори на критиките на лидера на ГЕРБ.

Още по темата
По думите му коефициентът на плодовитост е нисък при управлението на ГЕРБ, а след това започва да скача.

"Има безплатни детски градини, хората видяха сигурност, доходите се качиха, минималната работна заплата се качи много пъти повече, отколкото през годините на ГЕРБ", обясни защо е така Петков.

"Ако се върнем към стария модел, демографската криза ще продължава да е проблем. Ако продължим с новия модел, където има социална политика и има икономически растеж, и демографията ще бъде решена", добави той.

Петков упрекна Борисов и за тезата му за промените в конституцията.

"Няма как да казваш - не знаех какво пише в Конституцията. Ти си първа политическа партия в парламента. Ти казваш на своите депутати, гласувайте. Аз не знам какво преговарят четирите дами. Не знам кой предложи Калин Стоянов. Не знам какво пише в конституцията. Стига толкова. Време е хората да си поемат отговорността", настоя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase