Снимка: БГНЕС

Горди сме, че евролистата ни беше изцяло избрана от общото ни събрание без предварителни уговорки. Влизаме с ясното съзнание, че ще се явим заедно на европейските избори ПП и ДБ. Това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков, предаде БГНЕС.

Асен Василев заяви, че пътят на България е ясен, "Искаме България да стане нормална европейска държава, да сме по-богати от средните европейци, но за да стане това, трябва да имаме истински регулатори и съдии, мачът да не е предварително уговорен, а всеки да има равен шанс, каза Василев.

Задължителна е първа позиция на изборите, защото 9 месеца ни упрекваха в лъжа, без реформа в службите, съдебната система и регулаторите ние казахме "Не". Ние няма да предадем никого, българският народ го разбра това. Ще излезем пред народа и ще кажем дайте ни тази сила, за да може този план и тази визия за България да станат реалност, посочи Петков. Искаме да сме първа политическа сила, за да покажем, че българският народ стои зад тази визия. Шенген от днес ни приеха, сухопътният ни се отлага само с няколко месеца, уточни Петков.

ПП представиха новия си изпълнителен съвет, в който участват Кирил Петков, Асен Василев, Лена Бориславова, Даниел Лорер, Николай Денков, Калина Константинова и др.

Ние ще преговаряме с всяка партия, която е готова да подкрепи тази посока на движение на страната, с ГЕРБ преговаряхме, но те като се отметнаха, видяхте, че отиваме на избори. Ние искаме България да върви по европейския си път. Ако някой постави спирачки, това е моментът, в който спираме да работим, защото работата вече не е в полза на българските граждани и развитието на България, подчерта Асен Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase