Снимка БГНЕС

Очаквам първо да си свърши работата - това, което е по конституция - да проведе честни избори. Това ще зависи много от състава на Министерския съвет, особено Важно е кои ще са министрите на вътрешните работи и на електронното управление.

Това заяви премиерът в оставка Николай Денков в коментар на избора на Димитър Главчев за служебен премиер от президента Румен Радев. Не го познавам лично добре, надявам се да поеме със спокойствие и достойнство задачата, която е тежка. Няма да изтегля всички зам.-министри, защото премиерът трябва да реши кой и кога може да му свърши работа, каза още Денков.

Ние през цялото време се опитваме да деполитизираме тези системи, но трябваше през цялото време да се търсят компромиси, обясни Денков на въпрос, защо ПП-ДБ да гласували за Главчев да е начело на Сметната палата. Това, което се случи - да се съгласяваме с ГЕРБ за политически лица, трябва да бъде избягвано.

С цялото ми уважение към Главчев, но той е част от номенклатурата на ГЕРБ. Така пък Кирил Петков коментира номинацията. Президентът избра ярко политическо лице на ГЕРБ, това е негов избор, заяви съпредседателят на 'Продължаваме промяната" Кирил Петков пред медии преди началото на конгреса на формацията, който се провежда в НДК.

Сега най-важно е, че трябва да има честни избори, така че кои ще са двамата министри - на МВР и електронното управление и как ще бъдат организирани изборите, допълни Петков.

Отговорността трябва да си поеме премиерът, наши политически лица в никакъв случай няма да участват, ще следим внимателно, уточни Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase