Снимка: БГНЕС

Зам.-председателят на ПП ГЕРБ Рая Назарян сподели, че не е изненадана от връчването на мандата на ИТН.
"Има такъв народ" предварително обявиха, че ако получат третия мандат, те ще го върнат и няма да водят преговори и няма да правят опити за сформиране на правителство. Те заявиха, че този парламент е изчерпан от съдържание”, добави още Назарян.

В ефирна на БНТ тя каза, че ГЕРБ като партия никога не е отказвала да води преговори за съставяне на правителство, напротив - инициирала е такива. “Водихме такива почти близо месец. Именно с цел да запазим стабилността на държавата, на правителството, да продължи изпълнението на мерките.” Назарян допълни, че ако ИТН в качеството си на мандатоносител ги поканят на преговори за сформиране на правителство, те ще участват.

Рая Назарян коментира и провала на преговорите с ПП-ДБ за бъдещо управление на страната:
"Ние направихме големия компромис и в името на България отстъпихме като партията, която е победила на изборите и дадохме с втория мандат на ПП-ДБ първо те да имат министър-председател и да сформират и изберат правителство. Ние имахме един-единствен министър, вицепремиер - г-жа Мария Габриел. В декларацията за управление ясно е посочено, че тя е за 18 месеца. Ротацията следваше да бъде един безпроблемен, безоблачен, технически ход и тя щеше да се случи."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase