"ПП-ДБ бяха пратени в българския парламент, за да разградят лидерството на ГЕРБ. Вместо това сега се молят по студиата за правителство с тях. Имаме нужда от алтернатива", заяви евродепутатът Петър Витанов в ефира на "България сутрин".

"За мен беше логически по-нормално да има правителство, но тези два основни политически субекта са като олиото и водата, трудно се смесват. От това, което виждам, става ясно едно - вътрешните страсти доминират над европейските, защото много често се използваше наративът, че посолствата имат нужда от стабилно правителство в България, предвид кризите, които има съвсем близо до нашите граници. Оказа се, че вътрешните страсти са по-силни от всяко европейско желание", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Витанов е категоричен, че от самото начало е нямало как тези две политически партии да създадат нещо трайно и устойчиво.

При едни евентуални предсрочни избори, Витанов смята, че следващото правителство ще бъде излъчено от ГЕРБ-СДС и ДПС, ако не се появи алтернативна партия.

"Това, което аз очаквам, е ГЕРБ да има по-силен резултат, предполагам и ДПС ще има по-висок резултат и с помощта на някоя малка политическа сила да управляват следващите 4 години. Ако не се създаде алтернатива. Хората нямат доверие в продукцията, която им се поднася. Всичко това би могло да се промени, ако хора, които се ползват с обществено доверие, стъпят на по-активно на политическата сцена", добави гостът.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase