Снимка: БГНЕС
fallback

Искрено се надявам да отидем на предсрочни избори. Този парламент е и морално, и емоционално, и професионално мъртъв. В този смисъл всякакви комбинации, опции и проби с втория или с третия мандат са излишни, трябва да отидем на избори, българският избирател да пренареди тежестта на политическите партии, да прецени кои заслужават доверие и кои не и след това да се търсят някакви други форми на управление, различни от това, което гледахме 9 месеца, заяви в студиото на “Още от деня” председателят на ПГ на “Има такъв народ” Тошко Йорданов.

Третият мандат и да дойде при нас, отиваме на избори, каза Йорданов

По думите му, ПП-ДБ са лицемери и няма как да предложат нещо конструктивно. Подчерта, че се надява да не ставаме свидетели на още едноседмично самоунижение от тяхна страна, изразяващо се в молби към Бойко Борисов и ГЕРБ да ги подкрепят, за да съставят правителство с втория мандат.

Йорданов посочи, че мнението на ИТН е изборите да са две в едно, като предположи, че вероятно избирателната активност ще е по-висока. Освен това ще бъдат спестени пари от провеждането на два избора, а и организирането на два вота е много по-тежко.

“Това според нас е по-правилното. Вече какво ще реши президентът Радев - той трябва да си носи отговорността за решенията”, допълни Йорданов.

По думите му, градивното, постигнато от “Има такъв народ” е премахването на спецсъда и спецпрокуратурата и това е нещо директно, което реално влияе върху съдебната реформа.

“Ако някой нещо е направил в съдебната реформа, това е “Има такъв народ” и това е безспорен факт”, подчерта председателят на ПГ на ИТН.

Първият мандат за съставяне на правителство с кандидат за премиер Мария Габриел приключи неуспешно, реши по-рано днес парламентът. Утре предстои президентът Румен Радев да връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, излъчен от втората по численост парламентарна група в 49-ото Народно събрание – на „Продължаваме промяната - Демократична България“ (ПП-ДБ). Ако от ПП-ДБ върнат неизпълнен втория мандат, президентът Румен Радев трябва да връчи мандат за съставяне на правителство на парламентарна група по негов избор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

99

Оффф!

преди 1 месец

Ей, нощната смяна! Съмна се вече, айде отивайте да си лягате! Разбрахме вече ,че ИТН са заедно с ДПС! Ха ха, щом вие го казвате! А вие сте интимни партньори с ДПС, така че имате информация. Ха ха!

98

АМИ

преди 1 месец

ВИЕ ВЪРВЕТЕ-НИЕ НЯМА ДА ХОДИМ-АБАКАЛЪМ

97

Без прегръдката на

преди 1 месец

Доган сте чао, смешници

fallback