Снимка: БГНЕС

"Възраждане" внесе законопроект за прекратяване членството на България в НАТО. Законопроектът е внесен днес на основание чл. 85, ал. I, т. 1,2 от Конституцията на България и е подкрепен от 31 народни представители, начело с лидера на партията Костадин Костадинов.

Според тях продължаването на членството на България в алианса е "не само вредно за отбраната, но и става все по-опасно за суверенитета ни и за националната сигурност на България".

"Действията на НАТО изцяло противоречат на целите, посочени в чл.1 на Договора, където четем: "Страните по Договора се задължават в съответствие с устава на Организацията на обединените нации да уреждат всеки международен спор, в който могат да се окажат въвлечени, с мирни средства и по начин, който да не застрашава международния мир, сигурност и справедливост, и да се въздържат в международните си отношения от заплаха със сила или употреба на сила по какъвто и да е начин, несъвместим с целите на Организацията на обединените нации", заявяват още от "Възраждане". /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase