fallback

ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната - Демократична България" ще постигнат споразумение и вече ще има откровена коалиция между двете политически сили. Това прогнозира пиар специалистът Диана Дамянова. А изборите са по-скоро тактическо, отколкото стратегическо решение, смята анализаторът Иво Желев.

Среднощните пресконференции и "мъдрото" утро ще родят откровена коалиция и няма да се наложи да отидем отново до урните, коментира пиар експертът Диана Дамянова пред Bulgaria ON AIR.

Oще по темата
"Ще се разберат, защото това го изисква моментът, в който се намираме. Историческото състояние на България изключва възможността някой да се държи налудничаво и да отива на избори, които наистина не са необходими", подчерта Дамянова.

Изтеклият в публичното пространство списък с министри, според нея, ще бъде преработен и няма да бъде в този вид в папката на Мария Габриел.

"В тази драматична нощ Борисов е написал малко повече от това, което е редно и морално да получи, вероятно ще отстъпи. Поне 30-40% от кабинета тази нощ ще се промени, ако въобще те успеят да се разберат", подчерта още пиар експертът.

Анализаторът Иво Желев вижда в споразумението неща, които е нужно да се опростят, за да проработи.

И двамата анализатори обаче са категорични, че никой няма полза от нови избори.

"В момента електоралната ерозия при ПП-ДБ е изключително голяма. ГЕРБ има някакъв интерес, защото с един твърд електорат ще спечели по-висок дял и повече мандати", смята Желев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Не мислим, а знаем!

преди 1 месец

До 43. Анонимен. "Ще се разберат, защото това го изисква моментът, в който се намираме" Ха-ха! По-скоро-така е наредило посолството. Що си мислите, че ядем доматите с колците?. . . Вече не го мислим, а го знаем и не само с колците, с и със земята около колците, защото българите са или мазохисти или много умствено ограничени и не могат да си изберат политици както много други народи. Свободата се воюва, а не се подарява, за да се цени! Никой за нищо не е длъжен на българите!

54

Жестоко се лъжеш

преди 1 месец

До 51. Анонимен. Каквото и да спечели Герб при евентуални избори, НИКОГА тази мафия няма да се върне на власт, мнозинството от обществото ги търпим заради намагнитването им! . . . . Това е избора на т.н. народ от слепци, мижитурки и проффани! Който може като мен се спасява, останалите страдат до края на живота си! Звучи злобно но изгубих много години от живота си! Има един забранен за учене поет в съвремието, който казваше - Тежко, брате, се живее между глупци неразбрани; душата ми в огън . . .

53

а дано, ама надали

преди 1 месец

Ха дано постигнат споразумение, ама едва ли. Те са като онова стихче, мисля беше на Стоян Михайловски. Орела, рака и щуката се впрегнали да теглят кола. Явно от времето на Михайловски (повече от 100 години!!!) нищо досега не се е променило в българската действителност и в българският манталкитет. Въртим все една и съща плоча. Но веднъж я въртим на 33 оборота, друг път на 45 или 78 оборота. Все същата плоча на същия стар грамофон.

fallback