Снимка БГНЕС, архив
fallback

Ще върна празен мандат. Това каза Мария Габриел от преговорния екип на ГЕРБ на извънреден брифинг.

"Още след първия кръг преговори стана ясно, че с ПП-ДБ имаме общи точки, но и различия. България има нужда от стабилност, но тя трябва да се гради на общи принципи и споделена отговорност - пълен мандат, ясни приоритети, равнопоставеност в управлението. Спорове за регулатори, съдебна реформа, борба с корупцията ние нямаме. За нас спорът е, че първата политическа партия (ГЕРБ) трябва да бъде равнопоставена в управлението", заяви тя.

"Днес предложихме да бъде гласуван съставът на сегашното правителство само с ротация на премиера и на вицепремиера, да има възможност за смяна на министри - това беше категорично отхвърлено. Ще върна празен мандат", категорична бе Габриел.

В понеделник президентът Румен Радев ще връчи на ГЕРБ-СДС, като най-голямата по численост парламентарна група, мандат за съставяне на правителство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

295

Асфалт паша

преди 2 месеца

Щом тази е на върха, значи вече сме на дъното и дълбаем ли, дълбаем.

294

Анонимен

преди 2 месеца

Само лажат

293

Away

преди 2 месеца

Избори, циркове, драми, корупция, кражби, убийства, Преди 20г. напуснах страната и се надявах един ден нещо да се промени. Така като гледамвсичко си е като от едно време, май нищо не съм пропуснал за толкова години. А тия награбили се с власт, незнам защо наричащи себе си политици са все същите брутално нагли и безскрупулни.

fallback