Снимка: БГНЕС

Почти пет часа продължават преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за съставяне на кабинет, предаде репортер на БГНЕС.

"Водим разговори, които смятам, че на този етап са конструктивни“, заяви пред журналисти на влизане в парламента заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Деница Сачева. "Ще говорим след като приключат целите разговори. Неслучайно не даваме изявления, защото не искаме преждевременно да коментираме това, което се случва", допълни тя.

Късно снощи малко след 22.30 ч. приключи първият кръг преговори.

От страна на ГЕРБ на масата е сложено споразумение, което да превърне сглобката в коалиция. ПП-ДБ пък предлагат меморандум с механизъм за назначения в регулаторите.

Няма официално разпространена информация за изхода от вчерашната среща. Няма и точен час за насрочени преговори в днешния ден. Срещите са закрити за медии, а журналистите не бяха допускани в сградата на Народното събрание.

От изхода на преговорите зависи дали ще има правителство с премиер Мария Габриел или ще се стигне до предсрочни парламентарни избори, които да се проведат с вота за евродепутати през юни.

Николай Денков подаде оставка във вторник, която бе гласувана от депутатите в сряда.

За понеделник и вторник са насрочени консултации на президента Румен Радев с парламентарно представените партии преди да връчи мандата за правителство на Мария Габриел.

От страна на ГЕРБ-СДС в преговорите участва изцяло дамски екип в състав Мария Габриел, Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева, а ПП-ДБ са представени от изцяло мъжки екип в състав Николай Денков и лидерите на ПП-ДБ Кирил Петков, Христо Иванов Атанас Атанасов и Асен Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase