Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Правителството в оставка, начело с премиера Николай Денков, отчита свършеното през изминалите девет месеца в Гранитната зала на Министерския съвет.

56 питания и 1891 въпроса са отправили към нас депутатите. 13 изслушвания на членове на правителството и 8 блиц контрола с наше участие с Мария Габриел. Това отчете премиерът в оставка Николай Денков.

Министерският съвет е одобрил над 600 решения. Инфлацията е на най-ниското си ниво в последните 2 години и продължава да се забавя. Втори сме по ръст на заплатите в ЕС, сочи отчетът. Туристическите нощувки са се увеличили с над 27 млн., се казва още в отчета.

Николай Денков депозира в парламента оставката на редовното правителство на 5 март. На следващия ден тя влезе в програмата за работа на Народното събрание, а депутатите я гласуваха единодушно с 216 гласа "за". Преговорите за кабинет начело с досегашния вицепремиер Мария Габриел предстоят.

Държавният глава Румен Радев  започва на 11 март консултациите с представители на парламентарните групи в 49-ото Народно събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

РАЗПРОСТРАНЕТЕ!

преди 2 месеца

Тумба ИМИГРАНТИ БИ ДЕЦА НА ВИТОШКА-на центъра на София? В неделя (10.03) от 18:30 пред МВР има протест! Да, странно защо в неделя-вечер пред празна сграда вместо в понеделник сутрин например да се блокира центъра! Но за момента е така! Тумбата задърпва момиче, нейн приятел опитва да я защити и над 10 мигранта скачат на 3 в центъра на столицата! Това е заради споразумението за въздушно-капковия шенген с подписите на Габриел и Денков! герб-сдс,пп-дб и дпс ни натресоха това!

49

Добре е да знаеш!

преди 2 месеца

За разлика от Виденовата зима когато обикновените хора нямаха заеми и живееха в собствени жилища! Сега целия народ се е набълбукал със заеми и живее в жилища собственост на банките! Затова живота след 1.1.2025 г. ще е в пъти по тежък от нашия живот по време на Виденовата зима. За съжаление тези българи са превърнати във финансови роби и даже няма да могат да напуснат страната, защото ще им бъде забранено това!

48

Добре е да знаеш!

преди 2 месеца

Това правителство е временно и преходно! То има за задача да подготви активирането на различните мафии и да осигури бум на корупцията! Всичко това ще се стартира през 2024 г. След отпадане на дерогацията за руския петрол, нефтохима ще затвори и цената на бензина ще скочи 4 пъти, а и няма да го има. Населението ще започне да купува тока от свободния пазар и цената ще скочи 5 пъти. Аеца ще спре да работи заради проблемите с ядреното гориво и ток няма да има за всички.

fallback