Снимка: БГНЕС

"ГЕРБ и ДПС всъщност все още не са губили истински власт, защото са в регулаторите и в съдебната власт. Ето затова има толкова остра тяхна реакция на идеята за механизъм за излъчване на независими кадри в регулаторите. Чак сега сме в точката, в която те истински могат да изгубят власт - не за 9 месеца, а в органи с мандат от по 9 години". Това коментира във Facebook бившата говорителка на кабинета "Петков" Лена Бориславова.

Думите ѝ са в отговор на коментар под нейна публикация, в който я обвиняват, че ПП-ДБ управляват с ГЕРБ, а "нарича това промяна".

Бориславова активно се включва да отговаря на нападки и по други теми, включително майчинството ѝ и Кирил Петков. За съпредседателя на "Промяната" жена пише, че докато Лена говори за "опростачаване в политиката", той "едно нормално изречение не може да върже". На това Лена отвръща внимание, че има разлика между простотията и словореда.

А на обвиненията, че получава 10 пъти по-високо майчинство от останалите жени, тя припомня, че има законово установен максимален праг.

Ето и постът, който Бориславова публикува:

Промяната идва.

Обещанието за ротация се спазва.

Страховете един по един си отиват.

Покачването на очакванията да живеем все по-добре и по-добре като в нормална европейска държава задължават всеки политик оттук нататък да гони тези резултати.

П.С.

Да, опростачването на българската политика все още е тук (основно в лицето на ИТН и Възраждане). Да, в парламента не всеки се бори за прозрачност и независимост, справедливост и законност. Но тези хора вече не управляват еднолично страната и бъдещето ни.

Дали и кой ще бъде изпран и от кого все още е рано да се каже.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase