Снимка БГНЕС

Бившият военен министър Красимир Каракачанов е претърпял голяма видима промяна. За близо година той е успял да свали 30 килограма. Лидерът на ВМРО се похвали в ефира на БНТ, че не се е подлагал на хирургически операции, за да се отърве от излишното тегло, а проявил воля и упоритост и стриктно спазвал вече месеци наред една от най-известните диети в световен мащаб. Каракачанов станал последовател на режима "Зоната“, който изпълняват и редица други наши знаменитости.

Едни от най-големите ѝ привърженици, които първи я популяризираха у нас, бяха актьорите Марта Вачкова и Владо Пенев. Те също успяха да свалят солидно количество килограми с нея. "Зоната“ се води противовъзпалителен режим и е един от най-популярните методи за отслабване, познат по света от повече от 30 години.

Целта му е да се ограничат нивата на токсичните мазнини. В тази диета е важно придържането към стриктно съотношение от 40% въглехидрати, 30% протеини и 30% мазнини при всяко хранене. Хубавото обаче е, че не се гладува и са позволени широк спектър от храни, като пиле и пуйка, телешко, свинско, агнешко, риби и морски дарове, нискомаслени млечни продукти, ядки, зехтин.

Хапват се и много зеленчуци – домати, краставици, карфиол, гъби, броколи, зелен фасул, спанак, зеле, аспержи, патладжан, чушки и др. А от плодовете се разрешават ябълки, круши, сливи, портокали, ягоди, череши, боровинки, грейпфрут.

59-годишният Каракачанов споделял пред близки, че ефектът не е моментален, но колкото повече време се спазва режимът, толкова по-впечатляващи стават резултатите. Най-голямата му мотивация да промени хранителните си навици и фигурата си било на първо място здравето му, но и двете му прекрасни внучета.

Първородната му внучка Мая е вече на 5 години. Тя се роди през януари 2019 г. Две години по-късно лидерът на ВМРО стана дядо за втори път. Малкият юнак е кръстен на революционера Гоце Делчев, посветил живота си на освобождението на Македония.

Решението и изборът на името били на майката Деница и таткото Никола. Така момченцето носи трите имена на войводата -  Георги (Гоце) Николов Делчев, тъй като фамилията на бащата съвпада с тази на революционера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase