Снимка: БГНЕС
fallback

Министърът на финансите в оставка Асен Василев очерта приоритетите на министерството в следващите месеци, които са важни за цялата страна.

"Двата стратегически приоритета пред България и Министерство на финансите са ясни – влизане в еврозоната през 2025 година и продължаване на политиката, стъпваща върху растеж на доходите и подпомагане на бизнеса", каза Василев по време на отчета на кабинета в Министерски съвет.

Василев съобщи, че НЗОК е приела мярка, която ще позволи да се намалят значително плащания за ключови лекарства, използвани главно от възрастни хора.

Той отбеляза транспортната свързаност между Гърция, България и Румъния и очакването на междуправителсвета спогодба за сътрудничество. Това ще задълбочи връзките ни с Гърция, добави Василев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 2 месеца

Приоритет номер едно трябва да бъде съдебната реформа, да може крадците да отиват на топло, а не на първия ред в парламента.

19

РАЗПРОСТРАНЕТЕ!

преди 2 месеца

Тумба ИМИГРАНТИ БИ ДЕЦА НА ВИТОШКА-на центъра на София? В неделя (10.03) от 18:30 пред МВР има протест! Да, странно защо в неделя-вечер пред празна сграда вместо в понеделник сутрин например да се блокира центъра! Но за момента е така! Тумбата задърпва момиче, нейн приятел опитва да я защити и над 10 мигранта скачат на 3-*** в центъра на столицата! Това е заради споразумението за въздушно-капковия шенген с подписите на Габриел и Денков! герб-сдс,пп-дб и дпс ни натресоха това!

18

Алън Копле

преди 2 месеца

Ами че те всички политици се грижат за доходите. За своите доходи...

fallback