fallback

Независимо от критиките между партньорите и честото споменаване на избори, ротацията ще се осъществи. Това мнение изрази социалният психолог доц. Николай Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Според доц. Димитров не е разумно да се ходи на избори. По думите му алтернатива винаги може да се появи, но въпросът е да дойде и да е достатъчно привлекателна и добави, че на този етап президентската партия не е добра алтернатива.

"Всеки политик има отговорност не само към партийния успех, трябва да могат да водят политика - хем да не изнервят, хем резултатите, до които ще стигнат, да бъдат за всички нас. Достатъчно е сложна политическата ситуация. Да се спазват поетите ангажименти е безусловно важно. Всички говорят така, сякаш разбират, че няма да има избори. Изборите са само един от елементите на демократичния процес", коментира политологът и преподавател в СУ доц. Албена Танева.

"Високият рейтинг на президента е факт. Самата институция има такъв профил - трябва да обединява. Това не става по същия начин, когато се занимава с реалната изпълнителна власт", уточни доц. Танева.

Доц. Димитров е на мнение, че след ротацията ще бъдат сменени министри, но министърът на отбраната Тодор Тагарев ще остане. ПП-ДБ и ГЕРБ пък вероятно ще подпишат коалиционно споразумение и ще се разберат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

доЦЕНТ Димитрофф:

преди 2 месеца

По-добре да няма избори! Партията майка БКП и метастазите и в Интимната сглобка да управляват доживот! Така е демократично! И евроатлантическо! И всички ми$$ирки ще са доволни и щастливи,когато Винету ги гали по *** и им гъгне нежно с натежал коцкарски гласец - булю булю булю булю...

11

Аз

преди 2 месеца

Не в разумно да се ходи на избори. Хаха, аз за това от години не си губя времето да ходя да гладувам.

10

Анонимен

преди 2 месеца

то и избори са безсмислени като на всеки 6 месеца се върти баницата съставена от крадци. въобще ротативката е най великото изобретение на Винету. хем всички крадат, хем народа мисли че печели

fallback