Снимка: БГНЕС

Най-вероятно ще има предсрочни избори, прогнозира в Букурещ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който участва в конгрес на Европейската народна партия.

"Денков дойде, хвърли си оставката и си заминаха с кабинета, за да не участват в дебатите", коментира той дебата за оставката на кабинета, която беше гласувана днес в Народното събрание.

"Питам моите некоалиционни партньори така ли се устоява правителство, така ли се отговаря на критиката. Защо бързаха да го направят, защо е това е надменно отношение", риторично попита той.

Още по темата
Борисов отсече, че ако няма реформи в кабинета, регулаторите и съдебната система, ГЕРБ няма да участва.

"Без кардинални промени, включително и на Асен Василев, аз повече няма да го подкрепям", каза лидерът на ГЕРБ.

"С това си поведение днес ни пратиха в ръцете на президента Радев, от него вече зависи всичко", добави той.

"Повече на това хоро с тези хора, по този начин – никога", зарече се лидерът на ГЕРБ.

Според него от ПП-ДБ днес са предопределили как се ще се случат нещата и не вижда позитивно решение на този цикъл за ротация.

"С това си поведение днес ни пратиха в ръцете на Радев. Защо беше нужно да счупят правителството днес?", добави той.

"Съжалявам за тона, но те го провокират. Те провокират избори. Като предстоят преговори, защо не разговаряхме снощи. Ние снощи в 17.50 разбираме, че правителството си е подало оставката, после я оттеглило, сутринта днес разбираме, че внасят оставката в НС", коментира Борисов.

"Ще преговаряме, избрали сме екипа. Казахме утре, събота, неделя да се изчисти всичко, тогава да преговаряме, аз в рояк лидери да седна срещу всичките войводи да им слушам претенциите, да ги удовлетворя, няма изход. Изходът го приключиха днес", допълни Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase