Снимка: Димитър Кьосемарлиев

В сглобки се научаствах, но като отговорна партията считам, че е редно да въведем ред, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред актива на партията, където се представя споразуемние за съвместно управление с ПП-ДБ.

Апелирам Христо Иванов и Атанас Атанасов, докато се задоволяват с Министерство на правосъдието, с цялото здравеопазване, с туризма, да видят как ПП узурпират цялата власт. МВнР изобщо не им е важно, това беше кукичката, за която да се хванат, за да остане Асен Василев, заяви Бойко Борисов пред националното съвещание на партията в НДК.

Ако Мария, обърна се Борисов към вицепремиера Габриел, приемеш да си премиер с този финансов министър, за няколко месеца ще те прободат.

С подобен кабинет – Тагарев, Василев, Богданов, спортния, на туризма – ти ще се провалиш. Провалиш ли се ти, ние ще се сгромолясаме. Затова твоят провал дори е прогнозиран от тях, каза още Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ излъчи преговорен екип в състав Мария Габриел, Теменужка Петкова, Деница Сачева и Рая Назарян, които да преговорят по предложения документ.

Пролича си разделението. От другата страна на оста останахме ние и ПП-ДБ, и ДПС. Към първоначалното разделение преди 3 г., което беше между нас, разломът с БСП, ИТН, Възраждане, се появи едно много силно разделение в обществото. Отивайки на избори трябва да сме наясно, че това разделение ще се разтрои като разделение, защото вече стана клише евроатлантическа коалиция, ще сме разбити помежду си, каза още Борисов пред членовете на ГЕРБ и добави:

Отделно ще бъдем много по-слаби в битката за геополитическата ориентация на България.

Сега за три години ще платим цената, целият народ ще плати. Поне за Шенген сега ще седим на масата и ако покажем стабилност след евроизборите, може да атакуваме и по суша за Шенген, добави Борисов. Не знам ако отидем на избори как ще водим и предизборната кампания. Не мога да кажа срещу Петков така както преди да се сбия с него в ефир, изкарахме 9 месеца заедно и направихме доста неща заедно, добави Борисов. Когато говорят за ДПС, Петков поне е човек, който си държи на думата, ще каже как се развиха нещата, особено за подкрепата с оръжия за Украйна, особено съдебната система, реофрмите в Конституцията. Утре с Габриел и делегация от ГЕРБ-СДС имаме двустранни срещи, ще излъчим наш кандидат, ще гласуваме в четвъртък и ще обявим.

Подготвихме един проект на споразумение, за да не поставяме колегите от ПП-ДБ в ултимативен или под натиск тон. Поел съм ангажимент днес да им предадем споразумението да го разгледат и ако ме послушате да дадем още един шанс на преговарящия екип, който ще бъде Мария Габриел, Теменужка Петкова и Деница Сачева, както и Рая Назарян, подчерта Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase