Снимка: БГНЕС
fallback

"По никакъв начин никой не е поставял въпроса за изпращане на войски в Украйна. Зеленски не е повдигал такъв въпрос. Български войски там няма да отидат", заяви премиерът акад. Николай Денков.

Думите му идват вследствие на изявленията в публичното пространство, че може страната ни да изпрати жива сила в Украйна.

"Ще отида дори в НС да го кажа. Промяна в позицията няма, обсъждаме само пращане на военнотехническа помощ на Украйна", поясни премиерът.

По темата за ротацията, Денков каза, че процесът за ротацията върви.

"С Мария Габриел имаме разбирателство за това, че трябва да бъде гладък процесът. Това, което създава повече напрежение, е как в Народното събрание ще бъдат попълнени тези позиции, свързани с Антикорупционната комисия, с Висшия съдебен съвет, с Прокурорския съвет и със съответните регулатори. Ще има успешна ротация и ще се разберем с партийните лидери", добави Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

113

Кой

преди 2 месеца

ли пък ви вярва?....Така излъгахте и за "Шенген", и сега вече ни доставят всекидневно всякакви престъпници....

112

На тази лъжлива

преди 2 месеца

Шу_шу-мига ли трябва да вярвяме. Този изпълнява каквото му наредят, никой не го смята за човек. А и като знаем как нашите продажници се натискат повече от всички други евроатлантически слуги, нищо чудно и сами да предложат първи да изпратим войски в Украйна.

111

Българин

преди 2 месеца

Ай нападнете Русия бе,нали сте много отворени.Нали са агресора,нали нарушават международното право,нали ще подрепяте украинците до края,нали са бензиностация с ракети,нали нямат армия.А да ви видим сега,колко струвате.Украинците ви повярваха,и сега какво ще ги предадете а?Може да са гадове,обаче те поне излязоха и се биха не с кой да е а с руснаците,биха излезли и срещу американците,ако се наложи,защото те поне за разлика от вас си защитават държавата,макар и не по правилния според мен начин.

fallback