Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

“В момента имаме кабинет на външните работи. Ако погледнете колко народ се извървя в Париж, в Украйна и някак си всичко, което касае хората в България мина на заден план по темата външни работи. Превърнахме се в пътуващи министри, от които научаваме какво ще се случи в България”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на извънреден брифинг.

“Генералният алианс на НАТО каза, че няма план за пращане на войски в Украйна”, увери Борисов.

Той отправи критики към министрите.

“В желанието за самохвалство, за самоизтъкване Тагарев си пусна снимка, че ще пътува. Не разбирам това изтъкване пред западните ни партньори. БТР-те са пуснати от МВР, но са си още тук, а ние ходим и подаряваме мечове”, възмути се Борисов и продължи: “Ти отиваш на посещение с неизпълнени ангажименти. С каква оценка Тагарев ми маха от Версай да ме поздравява. Първо ще си изпълним ангажиментите досега, а тогава ще поемаме други”, коментира Борисов.

“Помолил съм Габриел в последната графа на оценката на министрите да има и отчет. Милена Стойчева 46 нощувки в чужбина, Кирил Вътев 24, Иванка Шалапатова 30, Зарица Динкова над 50-това са истински министри”, каза Борисов.

Той коментира визитата на премиера Николай Денков в Киев.

"Зеленски очакваше военната помощ, която българският парламент гласува, а получи меч. Доста конфузно се получи в последствие. Но който се занимава с външни работи, трябва да се готви малко повече, когато се правят подобни важни визити", каза Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

199

Брад Мит

преди 2 месеца

Бойко налити самия каза че искаш мир и в Чено море само туристически корабчета. Е това няма да стане като пращаш оръжия и снаряди за украинците . А ще стане когато настояваш за мирно решение с договор .

198

Анонимен

преди 2 месеца

Който меч вади - сам пада в него!

197

Деди

преди 2 месеца

Защо бе, Баце, защо да е конфузно. Добър намек от Академика към Зеленодрешко - да си направи "харакири".

fallback