Снимка: БГНЕС
fallback

Очакваме от ГЕРБ-СДС да ни дадат обратна връзка или тяхна версия на поправка на меморандума, или да седнем заедно. Така че от моя гледна точка в момента сме в очакване. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Съпредседателят на ПП определи като "филмчета на Pixar" думите на Борисов, че отношенията в некоалицията са в "ледена епоха".

Петков участва в заседанието в НС на Комисията по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Еврозоната, по време на което управителят на Хърватската народна банка Борис Вуйчич представи опита на Хърватия за приемане на общата валута, ползите от нея, икономическия растеж и нивата на инфлация след присъединяването към Еврозоната.

Петков коментира, че би било грешка, ако бъде допусната спънка за присъединяването на България към Еврозоната от 1 януари 2025 г.

Той призова всички политици да помислят внимателно. "Сега в предложението, което от ГЕРБ-СДС ще ни дадат обратно, нека да го имат и това предвид", добави Петков.

"Цените в Хърватия не са се качили въобще, когато еврото е било вкарано в тяхното обръщение. Доходите са се качили. Лихвите по заемите са паднали и всъщност всички грешни опорки и фалшиви новини бяха разбити на пух и прах от фактите, които бяха изнесени днес от губернатора на Хърватската народна банка", каза още Петков.

Той коментира и липсата на представители на БСП и "Възраждане". "Когато фактите говорят, фалшивите новини изчезват. Днес те имаха възможност да питат човек, който отговаря за вкарването на еврото в Хърватия. Специално бяха поканени, но явно не искаха да чуят голямата новина – цените в Хърватия не са се покачили заради вкарването на еврото", заключи Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

ИСКАТЕ ПРОМЯНА...??

преди 2 месеца

ПУТИН Е ПРОМЯНАТА. .... ОЩЕ ЛИ ИСКАТЕ ПРОМЯНА..??...... ПУТИН ЗАПОЧНА ВОЙНАТА СЛЕД ПОЯВАТА НА ШПИОНИТЕ И ОТРОВЕНИТЕ ПО ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА ПРЕЗ 2020 ГОДИНА

23

Pixar

преди 2 месеца

Киро, ела си прибери стотинките от рекламата! Ако кажеш, че и Лена си бръсне мустака с жилет , ще удвоим сумата и общо ще получите 80ст. !

22

Смех

преди 2 месеца

Хора, аз гласувах за тези с надежда за промяна и такава до ден днешен не видях. Като слушам Кирчо какви ги пелтечи из ефира, вече съм наясно, че тези хора промяна не могат да донесат, защото са политически импотентни. Нито той, нито Асен, за Христо Иванов и генерала да не говорим. Едни мазни фигури, едни тежки речи и накрая едно голямо нищо!

fallback