Снимка: архив, БГНЕС
fallback

България е съюзник и надежден приятел на Турция. Това заяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган във видеопослание по повод 11-ата Национална конференция на Движението за права и свободи (ДПС), съобщават от Дирекцията по комуникации на турското президентство.

Oще по темата
В обръщението си турският държавен глава изтъкна, че отдава значение на укрепването на турско-българските отношения и че двете страни са съюзници и приятели.

Ердоган поздрави всички участници в конгреса и благодари за поканата за участие. Той добави, че може да се включи само чрез видеовръзка заради интензивното темпо на подготовката за предстоящите на 31 март местни избори в Турция.

Нашата съседка България е много ценен съюзник и надежден приятел за Турция, подчерта турският президент.
(Кореспондент на БТА Нора Чолакова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 2 месеца

Заради такова готини приятели сега целите балкани са в пъти по изостанали и чалагаризирани от останалата бяла европа. Защо например пошла е толкова по развита и подредена от нас? Ми щото са имали германци за "приятели " през историята си, а не турци. Какво ни дадоха турците на нас- ислям, роми, чалга и ракия, а сега и дпс. С такива приятели за какво са ни врагове?

40

Анонимен

преди 2 месеца

Да, ние сме добри съседи с Турция- всеки месец над 176 000 пътувания на Българи се осъществяват в Турция/НСИ пътувания на бг граждани зад граница/- там има много добро приятелско отношение към нас. Ние сме в прекрасни отношения и с Румъния, Сърбия, Северна Македония- те ни посещават и ние също. Живеем заедно на Балканите и няма да допуснем някой да ни настройва един срещу друг- няма да успее.

39

Ти да видиш..

преди 2 месеца

До Урокът 23 А на Путин да вярваме ли ? Само болен мозък може да помисли, че ще нападнем Украйна.

fallback