Снимка: БГНЕС
fallback

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски обвини Христо Иванов от ДБ, че иска да вземе прокуратурата.

Oще по темата
"Лично аз отказах на Христо Иванов делкането, което той ми предложи в моя кабинет. Делкането да бъде сигурен как ще се избере Висшият прокурорски съвет, за да бъде избран ортакът му Андрей Янкулов от неговия Антикорупционен фонд за главен прокурор и за зам.-главен прокурор Сава Петров. Христо Иванов и олигарсите зад него искат да вземат прокуратурата. Битката е за КОНПИ и прокуратурата. Олигархията иска да овладее държавата", заяви Пеевски.

Според него съвместната работа между ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС за промените в Конституцията е била успешна.

"Сега ще ми казва, че пак ще извади темата „ДПС“. ДПС крепи това правителство девет месеца. Маските паднаха, Христо, приятелю мой", скочи той.

Пеевски, както и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, упрекнаха депутатите от ПП-ДБ, които отказаха по-рано днес парламентът да обсъди решението за процедурата за избора на строител на двата нови блока в АЕЦ „Козлодуй“.

"В залата се случи нещо нечувано, изявените евроатлантици от ПП-ДБ провалят в момента проекта на "Уестингхаус" за ядрена централа заради Свилен Спасов, агента на Държавна сигурност, лично посочен от тях в борда на това дружество", каза Делян Пеевски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

119

Дани

преди 2 месеца

Иванов удари ново дъно

118

Дарина

преди 2 месеца

Иванов иска контрол да всичко, до което успее да се докопа.

117

Иванова

преди 2 месеца

Е то това си беше ясно от самото начало. Колко гони и плю по Гешев докато не го отстрани. Сега се опитва да си сложи негов човек на поста. Всичко е прозрачно ясно. Даже вече не си правят и труда да се прикриват тия.

fallback