Снимка: БГНЕС
fallback

Съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов отговори на критиките на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски с коментира, че ДПС иска да бъде скрит партньор на ГЕРБ в регулаторите и не иска има ясни правила и регламент с политическа отговорност между двете политически формации, които носят отговорност за управлението - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

"Ние се опитваме да разговаряме с ГЕРБ за наистина важна тема като реформите, регулаторите и борбата с корупцията и изведнъж господин Пеевски се самовзривява с поредната фойерверка от безвкусни пошлости", посочи той.

Според Иванов пътят е към преговори, а не към извънредни избори.

Oще по темата
"Така че да проявим хладнокръвие и разум и да разговаряме", призова той и отсече, че няма да коментира изказването на Пеевски, който по-рано го обвини, че иска да контролира прокуратурата.

"Да, темата са регулаторите, да, темата е главният прокурор. Ако главен прокурор като Иван Гешев беше избран по мое време, аз бих си мълчал", каза Христо Иванов.

Според него дори да се стигне до нови избори темите, засегнати в меморандума на ПП-ДБ, отново ще бъдат на дневен ред.

Той призна, че с ДПС е имало много разговори, след като Пеевски каза, че с Иванов са пили турско кафе в кабинета му около промените в Конституцията.

"Нима това, че ние сме разговаряли с ДПС е новина? ДПС имат обективен интерес да се опитат да си променят позиционирането – и вътрешнополитически, и в международен план, подкрепящи реформата в Конституцията. Пеевски обаче е на път да изгори този капитал, защото сдържаността не му е силна черта", коментира Христо Иванов.

Той добави, че очаква оставката на премиера Николай Денков да бъде подадена на 6 март, но да не бъде гласувана би било абсурден сценарий.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

Аноним

преди 2 месеца

Безсрамник алчен заблуждава просто се чудя кой му вярва Вън от парламента

70

Анонимен

преди 2 месеца

Христо Иванов и Наьо Тицин са говорители на неграмотния пишман-политик Киро просто. И двамата са гола вода.

69

Анонимен

преди 2 месеца

Хайде, да не припомняме на какво дередже бяха ДБ. Първо се прилепиха до ГЕРБ, за да се поотлепят от дъното, после с ПП алабала с президента. Сега са патерица на червените некадърници от ПП. ГЕРБ като първа политическа сила са в правото си, да си подбират кадри от която искат партия, но кадри които могат и знаят как се управлява. ДПС е стара партия с голям политически опит, представена в Европарламента. Членка на Европейския либерален съюз. Никой не споменава ПП,ДБ в ЕП.

fallback