Снимка: БГНЕС
fallback

Все още няма разговори, чакаме Мария Габриел. Това правителство има смисъл да съществува, ако продължава с реформите. Това заяви в Париж премиерът Николай Денков. "Това са същите приоритети, същите задачи. Преди 3 седмици с Мария Габриел се разделихме с идеята, че ще обсъдим министрите, след като тя направи преглед на тяхната работа и след като проведе разговори с тях да седнем и да ги обсъдим, това досега не се е случило", подчерта Денков, цитиран от БНТ

По думите му меморандумът е входна точка за разговори и преговори.

"Трябва да се фокусираме върху реформите - поълване на състава на Антикорупционната комисия, промени в Закона за съдбната власт, които следват от промените в Конституцията, запълването на регулаторите", каза Денков.

По думите му България е получила поздравления от френския президент затова, което страната ни е направила като реформи през последните 8 месеца.

"Макрон специално подчерта, че се надява това да продължи и през следващия период. За Франция е важно да бъде изградена ясна отбранителна стратегия, система затова как Европа може да се защити от евентуална атака от страна на Русия. За Франция е важно да има надежден съюзник на югоизтичния фланг на НАТО и Франция е готова да работи заедно с България за изграждане на общ капацитет в нашата отбранителна индустрия. Говорихме за възможности за развитие на водноелектрически проекти в България", допълни Денков.

Той подчерта, че Франция подкрепя България по отношение на Шенген, еврозона, Организация за икономическо сътрудничество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 6 месеца

35 Хаах, ГЕРБ досега вървяха само срещу, партийните си интереси. Никоя уважавана себе си и електората си партия, не е правила толкова компромиси с некадърници, като ПП,ДБ, както ГЕРБ. Стига толкова. Избори.

38

Анонимен

преди 6 месеца

Слаботелесен, невзрачен и некомпетентен политик, с рибешки поглед, кариерист от типа "чиновник", това е Денков. Няма какво да разговаряте вече с ГЕРБ. Всички варианти са изчерпани. ГЕРБ не желае повече червени линии, команди, заплахи и "моморондоми", както ги нарича Сиро просто. Нищо лично. Избори 2 в 1.

37

Анонимен

преди 6 месеца

Тези не са просто нагли, явно си мислят, че те са всичко на земята. Никой не ви е дал правото да управлявате, а сами си преправихте конституцията за да сте демократичните диктатори. Нали знаеш , че в колониите е имало компрадори? Ето това сте вие - за малко власт и пари ще продадете и майките си.

fallback