Снимка: БГНЕС
fallback

България трябва да бъде приета в Шенген и по суша до края на тази година, заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната-Демократична България" Кирил Петков по време на отчета на Гранична полиция.

"Знаете, че до голяма степен нашите колеги от Нидерландия се притесняваха не само за броя мигранти, които преминават през страната, но и за върховенството на закона. Нашата работа в парламента е да продължим усилено, така че да докажем, че законите, които приехме, за да постигнем тези цели, сега ще бъдат изпълнени със смисъл", посочи той.

Oще по темата
“Нашата роля ще бъде да демонстрираме на европейските ни партньори, че наистина мигрантският поток през България – по статистиките, които и аз съм видял, е под 2% от мигрантския поток, който по принцип стига до Централна Европа”, заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ и председател на парламентарната комисия по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и еврозоната.

По думите на Петков в момента мигрантският поток преминава през Западните Балкани, през Италия и през Испания. Един от най-непредпочитаните пътища за преминаване на мигрантския поток всъщност е през България, посочи той.

Петков определи данните на „Гранична полиция“ като много ясни и обективни. „Точно тези данни трябва да изпращаме към европейските ни партньори“, коментира бившият премиер и обърна внимание, че по данните европейските партньори трябва да се убедят, че пълноценното ни членство в Шенгенската общност трябва да бъде завършено още тази година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

ХоХо

преди 2 месеца

Пратете този човек на психотест ! Не е в ред завалията ! Вземете ми и свидетелствот за управление на МПС!

70

Финансист

преди 2 месеца

Този отново не знае, че вече сме в 2024 г. Така е с неадекватните български политици и техните лидери. Едни ги говорят преди избори, а след тях са като фурнаджийски лопати. А пък, съдружниците на банкянската мутра ги убиват. Дори и на Гешев му направиха атентат. Като през миналия век в Светата им Неделя.

69

Руси

преди 2 месеца

Тоя да не си е ударил главата в ПАРАПЕТА ?! Говори пред народа все едно ,ще ми продава нещо на някакъв глупав симпозиум, където хората плащат на такива тарикати да им говорят врели некипели и едва ли не да ни дават ИДЕИ и ИНФОРМАЦИЯ на готово. Само отчаян човек може да вярва на този индивид. Не вярвам на нито една негова дума. Това е само моето скромно мнение и не ангажирам другите да споделят мислите ми.

fallback