Снимка: БГНЕС
fallback

Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов ротацията на премиерите може и да не стане на 6 март, както беше договорено при съставянето на правителството.

Той коментира, че 6 март не е задължителна дата, а ротацията можела да стане и на 10 или 15 март например, но все пак увери, че уговорката за ротацията е да се случи около 6 март.

Oще по темата
"Много, много далече сме от ротацията", призна Борисов.

Относно оставката на премиера Николай Денков, той коментира: "Какво ще стане, ако не му я гласуваме? Има държави, в които това се е случвало. Денков трябва да забрави егото си. Това какво ще прави зависи от депутатите, които са го подкрепили".

Според него много приказки на партньорите от ПП-ДБ, който не спират, отдалечават ротацията.

"Чертаят червени линии и обясняват колко са хубави", скочи той.

Лидерът на ГЕРБ отново беше категоричен, че решението зависи от премиера Николай Денков и вицето Мария Габриел.

"Нашите депутати не са пионки, зя да гласуват по някакъв начин. Когато дойдат Денков и Габриел и ни убедят, че трябва да гласуваме, ще гласуваме", настоя той и добави, че двамата ще бъдат заедно в Мюнхен днес и вероятно ще използват времето, за да си говорят.

"Правят си анализи, изслушват министри. Ние не участваме", посочи Борисов.

Според него некоалиция изисква много високо ниво на политическа култура.

"Когато си назначен с подписите на двама души, когато си получил подкрепата, логично е по важни въпроси да информираш тази партия. Това не е направено, но една такава система работи по този начин", коментира Борисов.

Той увери, че ако Габриел и Денков намерят изход от ситуацията, ПГ на ГЕРБ ще подкрепи новото правителство след ротацията.

"Ако някой си мисли, че с 30 депутати ще извива ръцете на 69, това няма да се случи", отсече Борисов.  По думите му в момента в страната нищо не се прави и строи, има пълен застой във всичко.

"Само едни розови фрази, а като гледам по телевизията - скандал след скандал", каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

154

Най- вредният

преди 2 месеца

човек за България- необразован, алчен, крадлив, нарцистичен, агресивен, подъл, интригант, не културен и т.н. това е Борисов. Ревнува , защото осъзнава, че правителството се справя отлично. Време му е да се откаже от политиката, защото спира развитието на България. Тогава и Герб ще се разпадне.

153

Прав си Бацее...

преди 2 месеца

Разтурайте СГЛОБКАТА и НОВИ ИЗБОРИ !!!!

152

Нали Радев Ви пречел

преди 2 месеца

Променихте Конституцията и сега Вие в Народното събрание ще определяте Служебното Правителство!Причината да я ИМА СГЛОБКАТА ОТПАДА като ОПОРКА!След като Народното събрание ще работи И при Служебно Правителство СЛЕД като НС определя Служебното Правителство ЗАЩО ОЩЕ Я ИМА СГЛОБКАТА?Значи НЕ РАДЕВ Е БИЛ ПРИЧИНАТА!Кажете КАК СИ ДЕЛКАТЕ ПАРИТЕ кой обира парсата Бойко ли след като всеки ден ви плаши! НЯМА да е без пари да ви държи на ВЛАСТ с 30 ДЕПУТАТИ!Комунистите БОЙКИКЕВ и бай ТАНАС направиха ГУШИ!

fallback