Снимка: БГНЕС

Александър Йоловски ще помисли сериозно, ако му бъде предложено да остане министър на електронното управление след ротацията, заяви той пред Нова телевизия.

„Предвид програмата, която изпълнявам, и резултатите, които постигнахме за кратко време, ако ми бъде предложено да остана – ще помисля сериозно по този въпрос“, заяви Йоловски в отговор на въпрос, дали ще остане на поста след ротацията.  

Във връзка с прокурорската проверка по подадения сигнал срещу съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Божидар Божанов, депутат от ПП-ДБ във връзка с твърдения на министър Йоловски за оказван натиск върху него, министърът посочи, че в последните месеци ясно показва, че работи в условия, в които не е подложен на натиск.  

На въпрос, свързан с машинното гласуване и отмяната му на първия тур на местните избори, Йоловски каза, че заместник-министърът, на когото е делегирал процеса по верификация на машините - Михаил Стойнов, все още е на поста си.

Александър Йоловски коментира, че министър-председателят е този, който взима решения да назначава или уволнява заместник-министри и добави, че ако зависи от него, Стойнов е щял да бъде отстранен от поста.  

Йоловски изрази надежда да няма повече отстъпление от процеса на електронизация в здравеопазването. Той съобщи, че до момента има издадени над 45 милиона електронни рецепти, от които белите електронни рецепти са 1,6 милиона. За мен технологични проблеми няма никакви, посочи той и добави, че Министерството на електронното управление оказва цялостна подкрепа на Министерството на здравеопазването по отношение на пълната електронизация.

Министърът коментира още, че очаква в края на тази годината и началото на следващата да бъдат постигнати много сериозни резултати по отношение на електронното здравеопазване, където България е над средното европейско ниво.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase