Снимка Фейсбук

Турският външен министър на външните работи Хакан Фидан изненадващо започна визитата си в България с доскорошния шеф на ДПС Мустафа Карадайъ. Това става ясно от пост във Фейсбук на Карадайъ.

"Тази вечер имахме протоколна среща с Министъра на външните работи на Р Турция г-н Хакан Фидан на която обсъдихме добросъседските и приятелски отношения между България и Турция", пише бившият шеф на ДПС.
Снимките са правени очевидно в резиденцията на турския посланик. На едната са Фидан, който преди да стане външен министър беше шеф на турското разузнаване и Карадайъ, а на другата двамата са с турския посланик Айлин Секизкьок.

Нейният мандат приключва съвсем скоро. Само преди дни стана известно, че Турция изпраща много ключов човек за нов посланик в България. Мехмет Саит Уянък ще наследи поста на Айлин Секизкьок в София. Уянък досега бе началник на кабинета на външния министър. Заемал е различни длъжности в Министерството на външните работи на Турция, бил е главен консул на Турция в Женева.

Според програма за срещите на Фидан, разпространена от българското външно министерство, той ще разговаря с вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел. В рамките на деня министър Хакан Фидан ще  има срещи с представители на законодателната и изпълнителната власт на Република България, както и с главния мюфтия, пишат още от МВнР.

Очаква се той да има среща и с премиера Николай Денков, и с президента Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase