Снимка: БГНЕС
fallback

Ние отдавна искахме да реформираме Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС). Знаете, че премиерът Денков имаше предложение за смяна на председателя на ДАНС и тази смяна беше блокирана точно от президента, заяви пред журналисти в Пазарджик съпредседателят на партия "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

"Президентът каза, че иска да сезира органите, а моят въпрос е: Кои органи?", коментира Кирил Петков думите на президента Румен Радев от днес.

Oще по темата
"Тук въпросът е как си мисли, че ще бори корупцията със старите нереформирани служби, които реално не са постигнали нищо до този момент. И вторият ми въпрос е защо се пази този шеф на ДАНС и дали, надявам се, няма някакви малки тайни някъде по веригата", посочи още Кирил Петков. По думите му "това, което стои на дневен ред е, най-накрая, да имаме служби, които да разследват корупцията на всички нива и цялото общество го чака".

В Пазарджик съпредесдателят на ПП "Продължавваме промяната" се срещна с кмета на Пазарджик Петър Куленски, народни представители и привърженици на политическата формация.

„Това завладяно състояние на общината може да се случи навсякъде в България. Нито един град не може да има извинението, че не може да стане по-прозрачен и по-ефективен. Вие показахте, че Пазарджик може. Страшно горд съм и благодаря на всеки един от вас, защото знам какви усилия вложихте, за да се случи това“, каза Петков по време на събитието и допълни, че местната власт има 4 години, през които трябва да превърне Пазарджик в град за пример. – „Знаем, че имаме модела на Промяната в следващите 4 години: управление без корупция и възможност за хората да живеят по-добре“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

да превземем службит

преди 3 месеца

Що кае Ради Гела , цело чудо си е как тоя със сто думи в речника може да изрече толкова глупости . Службите винаги са си били едни и същи , служителите им си ги врътката на кой ка му износи .

50

Анонимен

преди 3 месеца

Изборът на това недоразумение, което се занимава с вътрешно- политически свади, интриги и борби е най-голямото падение за президентската институция !

49

Анонимен

преди 3 месеца

Петков, а как се защитават национални интереси от продажници на отчет в посолството?

fallback