Снимка: архив, БГНЕС

Категорично нямам никакъв повод за помисли, че има каквато и да било политическа облага, защото купувачът на къщата видите ли продава винетки. Изборът на купувача беше от самия него, той реши да закупи този имот и ние решихме да го продадем. Това коментира пред журналисти в парламента Даниел Лорер от "Продължаваме промяната-Демократична България" . Поводът за коментара са медийни публикации за продажбата на имот на ул. "Чаталджа".

Още по темата
Лорер бе категоричен, че когато купувачът иска да закупи един имот, той е склонен да плати определена цена.

"Лично аз не бях убеден, че искам да продавам, защото това е един нов дом, в който се бяхме нанесли сравнително скоро, поради което не бях склонен да продавам лесно. Ето защо цената за моя имот е по-висока", отбеляза депутатът.

Това е цена, на която в момента можете да си купите имот на зелено в „Лозенец“. Така че няма абсолютно никакъв повод за спекулация по темата за продажната цена на имота, добави той.

Това, което искам да коментирам, е единствено датата, посочи Лорер и добави, че както е документирано надлежно, договорката за закупуване е още от 2020 г. По думите му именно това е обяснението за разликата в цената.

На въпрос как си обясняват, че тази тема се е появила изведнъж в медиите, Лорер посочи, че ще сътрудничи на всички институции максимално бързо да излязат със становище. С моя правен екип ще обсъдим всички правни възможности за това тези, които се опитват да петнят моето име, да понесат отговорност, настоя той. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase