Снимка: БГНЕС

Някои от министрите действително се умориха от непрекъснатите нападки. В огромното болшинство от случаите - не особено справедливи, често и злонамерени. Проф. Христо Хинков каза, че не иска да продължи. Всяка смяна е доста рискова, ако няма готов човек. Това заяви премиерът Николай Денков, предаде репортер на БГНЕС.

Знам, че винаги има няколко месеца, които са необходими на един министър, за да влезе в работата и да усвои как да работи с администрацията. Всяка смяна, особено за по-кратки периоди, е доста рискова, ако няма готов човек, който да поеме задачата, подчерта Денков.

Още по темата

Имената на новите министри ще бъдат обявени, когато стане ясен целият пакет. Амбицията е на 6 март, когато подадем оставката на настоящото правителство, да имаме готов кабинет, който веднага да бъде внесен за разглеждане в Народното събрание, каза Денков.

По повод украинските бежанци, Денков каза, че образователната ни система се справя с предизвикателствата. Работим максимално да подсигурим програмите за интеграция. Който иска да се интегрира тук, ще трябва да мине през българската образователна система“, подчерта още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase