Снимка: БГНЕС
fallback

Тошко Йорданов от ИТН обвини управляващите, че искат да овладеят политически Конституционния съд и остро разкритикува кандидатите на ГЕРБ и на ПП за съдии от квотата на НС.

"Как пък един път не можахте да предложите една свястна кандидатура? И това е така, защото нито сте честни, нито сте морални, нито сте пригодни за каквото и да е. Оставка, некадърници", обърна се той към представителите на ПП.

"След като управляваща сглобка прие безобразни промени в Конституцията, сега посягат с мръсните си ръчички към КС и така иска да узакони вредните и нелепи поправки в Конституцията", обвини Йорданов.

Той определи предложената от ГЕРБ за член на КС Десислава Атанасова като безкрайно безобразна политическа кандидатура. Йорданов разкритикува и предложения от ПП съдия Борислав Белазелков.

Според него този съдия е човекът, който е създал съдебна практика в полза на кредиторите и частните съдебни изпълнители, а сестрата на Белазелков, която е нотариус е станала „имотна кралица“ именно благодарение на частните съдебни изпълнители.

"Много интересно е дали Белазелков е бил член на БКП, когато е започнал съдийската си кариера? Но какво друго да очакваме от децата на комунистите освен да предложат комунистически кадър", скочи още Йорданов.

Той припомни, че Джок Полфрийман, който беше осъден за убийството на студен в центъра на София на 20 години затвор, беше освободен 8 години предсрочно и едва 15% от съдиите са се обявили в защита на това решение, като сред тях е и Белазелков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

121

Анонимен

преди 3 месеца

ТОШИТО Е ТОЧНО ТОЛКОВА ЖАЛКО КОЛКОТО ГОСПОДАРИТЕ МУ!

120

Ангелина

преди 3 месеца

Йорданов ,вашият "морал" на ИТН също е спорен. Вие първи от "демократичната общност" имахте възможност да съставите правителство ,да покажете своята "пригодност" и колко сте кадърни. Забелязвам ,че критикувате най- много ПП , а забравяте партиите ,които са причината за порочността във всички сфери на държавата - ГЕРБ/ДПС и компания. Нито веднъж не споменавате Делян Пеевски ,Бойко Борисов ,Христо Иванов ,Атанас Атанасов и компания,които са в задкулисните процеси много преди да има ПП .

119

its me

преди 3 месеца

наистина има някакъв проблем, особено днеска, и се радвам, че им искат оставкататвърде много сърдечни заболявания, сори, това е абнормално, и вариациите на слънцестоенето, плс

fallback