Снимка: БГНЕС

Депутатите от БСП обвиниха министъра на отбраната Тодор Тагарев, че е направил работно посещение в САЩ за личен пиар и безсмислени имиджови срещи, които не са довели до никакви резултати.

Освен това, според Атанас Зафиров, не е било редно Тагарев да замине за САЩ, след като е стана ясно, че държавният секретар по отбраната на САЩ е бил възпрепятстван и планираната среща с него е била отложена.

"Не беше ли редно за САЩ да замине Ваш заместник, след като предварително сте знаели, че американският Ви колега е отменил срещата", попита социалистът.

Още по темата
"Приет сте от помощник на помощника в Пенгатона, едва ли не са Ви подритвали като мръсно коте, това е обидно не само за Вас, но и за българските въоръжени сили", скочи и Борислав Гуцанов. Той призова за оставката на Тагарев.

Министърът обобщи пред парламента резултатите от работното си посещение и посочи, че САЩ оценяват високо партньорство ни в НАТО.

Освен това има и съществен напредък в реализирането на два от основните проекта за модернизацията на армията ни, а американската страна е потвърдила сроковете за доставката на изтребителите.

"Ярък спомен в мен ще остави възможността да се снимам пред паметника на Васил Левски, нещо което не би могло да се случи в Руската федерация, където няма нито един паметник на този наш национален герой", коментира Тагарев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase