Снимка: архив, БГНЕС

Президентът Румен Радев проведе среща с ръководителите на Държавна агенция „Разузнаване“ Антоан Гечев, на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) Пламен Тончев и на Служба „Военно разузнаване“ бригаден генерал Венелин Венев във връзка с актуалната среда за сигурност в региона на Червено море, съобщи прессекретариатът на държавния глава.

Ръководителите на службите за сигурност са направили оценка относно възможните рискове за ескалация на напрежението в региона, както и върху развитието на ситуацията с българските граждани, част от екипажите на отвлечените в края на 2023 година кораби Galaxy Leader и „Руен“.

Била е обсъдена и ситуацията по линията на сигурността в Близкия изток, сигурността на корабоплаването, както и дипломатическите действия и координацията с партньорите на страната ни за гарантиране на сигурността на българските граждани в региона.

САЩ и Великобритания нанесоха удари от въздух и море срещу военни цели на хутите в Йемен в отговор на атаките на групировката срещу кораби в Червено море, предаде Ройтерс по-рано днес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase