Снимка: БГНЕС

"Аз лично имам критики към няколко министри. Няма да влизам в детайли, защото ще има интрига", каза депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев в студиото на bTV

"Има премиер Николай Денков, вицепремиер Мария Габриел, които да направят оценка на своите министри, да дойдат при парламентарните групи, които трябва да гласуват следващия кабинет и да предложат, ако има смени. Проф. Хинков (министъра на здравеопазването – б.р.) по свое желание каза, че няма да бъде. Има министри, към които със сигурност има критики, но те не са от партиите, а и от гражданите. Фактите са, че ни предстои ротация след два месеца, но до нея трябва да свършим много работа", обясни той.

Изпълнителната власт има своите правомощия, но парламентът прави контрол през различните механизми, които ни позволява законът и правилника на Народното събрание, подчерта Ананиев.

Той подчерта, че се надява поне половината регулатори да бъдат с нови шефове.

Ананиев коментира и номинацията на ПП-ДБ на Борислав Белазелков за конституционен съдия. "Много хора ни обвиниха, че има политически квоти, ние показваме, че политическите квоти от парламента могат да бъдат обществени", каза той.

"ГЕРБ са решили да номинират Десислава Атанасова за конституционен съдия. Ние с нея много пъти сме препритали шпаги, спорили в парламента, карали сме се. Но тя е един много силен парламентарист. Въпросът към ГЕРБ е защо Борисов се лишава от нея и я пенсионира в Конституционния съд“, добави Ананиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase