Снимка: Facebook

"Когато излезе новината, че започва "ремонт" на Паметника на свободата, качих илюстративна снимка от предишния "ремонт" през 2019 г. Знаех, че паметника вече е ограден, но не исках да карам някой да се качва само за да го снима. Тъй като американските жълто-кафяви "медии" се хванаха за снимката, че била стара, сиреч информацията за забранения достъп до монумента не била вярна, се наложи вече да пратя хора“.

Това се чете в позиция на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов, изпратена до медиите, относно реакциите след публикуването на негова снимка, с която той твърди, че Паметникът на свободата на героичния връх е ограден и с ограничен достъп.

Още по темата
Костадинов публикува в своя профил във Facebook снимка, за която твърди, че е от петък и е направена от Димитър Пашев, председател на Възраждане-Казанлък и председател на комисията по култура в общинския съвет на Казанлък.

"Паметникът е ограден и достъпът до него вече е забранен. На табелата пише на български и английски (както знаете, в нашата страна има два официални езика - английският като нищо може скоро да измести българския), че има опасност от падащи предмети. Абсолютно същите табели бяха сложени и по оградите на Паметника на съветската армия", пише Костадинов и продължава:

"Защо имаме основания да се притесняваме от този ремонт? Напомням, че паметникът на съветската армия беше махнат абсолютно незаконно. Съдът го потвърди, и въпреки това го махнаха. Никой не е предполагал, че управляващите еничари ще сторят такова брутално закононарушение. Ето защо сега имаме всички основания да сме притеснени за Шипка. 3 години ремонт на фугите - че той за толкова години е построен! Да не говорим, че беше ограден още същия ден, когато излезе новината по телевизията. Целта им засега е да спрат честванията там, които се превърнаха в най-мащабната манифестация на пробългарски и проруски чувства в България. А след това като нищо може да почнат провокации - някой ще надраска паметника, друг ще му счупи нещо, американските жълто-кафяви "медии" ще почнат да говорят как разделя народа и след няколко години няма да го има. Това, разбира се, ще се случи само ако това управление се задържи, а то, според мен, няма да се задържи. Но все пак сме длъжни да разглеждаме всеки сценарий“, пише Костадинов.

В края на своята позиция той призовава българите да отидат на Шипка на националния празник 3 март.

"Нека се съберем 100 000 българи там! Елате, въпреки оградите на еничарите и забраните им за достъп! Нека възраждането на българската свобода отново, както през 1877 г., да започне от Шипка!", завърши Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase