Снимка: БГНЕС

Обсъжда се въпросът за подписване на коалиционно споразумение на управляващите, но решение за това не е взето, каза съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов.
 
„Налага се мнението, че след като в първата част от фактическата коалиция видяхме как работи тя и какви проблеми възникват, е разумно да се състави и писмено споразумение. Налице е фактическа коалиция и това е видно”, заяви Атанасов пред Нова тв.

И потвърди, че ще има и ротация на председателския пост в Народното събрание.

Трябва да направим съвместна оценка на цялото правителство и на министрите по отделно, за да може ротацията през март да се направи безболезнено и безпроблемно.

По думите му в тази оценка трябва да се включат фактическите участници в управлението – ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, както и подкрепящите ги ДПС.

„Защо споменавам ДПС? Техните лидери гласуваха за правителството и подкрепят голяма част от политиките, които то провежда. Освен това след ротацията предстоят множество кадрови промени в регулаторни и други органи, които се избират от НС и има изискване за мнозинство от 2/3”, допълни Атанасов.

Той допълни, че няма да се кандидатира за член на Конституционния съд и ще продължи да работи в парламента.

Съпредседателят на „Демократична България” критикува президента Румен Радев.

„Той се държи като лидер на опозиционна политическа сила, която е загубила властта. Бих казал, че той е полупрезидент”, заяви Атанасов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase