Снимка: БГНЕС

"Три години една лъжица асфалт не беше сложен в област Бургас. Сега, благодарение на т.нар. "некоалиция", за всеки град и община има заложени средства в Бюджета за догодина, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в морския град.

"Като дойде 6 март, ще видите каква ще бъде ротацията. България си имаше добър министър-председател по мое време, но сега по-добре да се съсредоточим за работа с партиите и структурите. Има ясно разписано споразумение Денков - Габриел, и Габриел - Денков при ротацията. По Споразумението, което имаме, ще се направи анализ на работата на всеки министър, и ако има такива, които не са се справили толкова добре и нямат голям напредък, ще бъдат сменени. Но това ще стане с анализ между лидерите и двамата премиери тогава. Най-важното е МРРБ - и това ще му е най-големия тест на министъра, в рамките на тази седмица да направи планът и правилата, които осигуряват проектите за цялата тази година. Така министерството трябва да работи на 1000%, сега всички общини ще подадат проекти. И ако министърът се справи с това, ще остане да работи. Колкото и да не ни харесва некоалицията, тя ни вкара в Шенген, имаме щедър за всички общини Бюджет, има конституционна и правосъдна реформа, както и зелена светлина от цялата европейска общност", заяви Борисов.

"Бургас вече по въздух и море е в Шенген, могат и от морето, и по въздух да излизат хората. Имаше грешки, но големия проблем, който ни спря, бяха тези няколко години хаос по границите. Всеки ден репортажи, избиваха се мигрантите с полицаи, и това отиваше по всички медии. Това бе по време на служебните правителства на Румен Радев", коментира още Борисов.

Според него вътрешният министър Калин Стоянов се справял много добре.

"Благодарим на австрийския бизнес, който е инвестирал в България, застана твърдо зад България, като написа писмо до австрийските власти за Шенген. Трябва да покажем само, че пазим надеждно границата. Нашите партньори в Европа ще ни дадат наблюдатели, за да обясним заедно, че България е изпълнила критериите. Калин и Асен Василев трябва много силно да работят в следващите седмици, за да е ясно за всички, че пазим здраво границите си", каза още Борисов.

Той изрази надежда проверките в складовете на "Лукойл", които започнаха вчера, да доведат до сваляне на цената на горивата.

"Единственото, които искаме, е да не обслужваме интересите на Русия, а този лев, който плащаме отгоре на литър бензин, да остава у българите", обясни лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase