Снимка: БГНЕС
fallback

150 хиляди километра - толкова са изминали депутатите от 49-то Народно събрание за месеците октомври и ноември. Това е струвало на бюджета на държавата 151 112 лева,съобщи bTV.

Очаквано, най-много пътуват депутатите от отдалечените райони. Като Ивайло Митовски от ПП-ДБ, който всеки петък пътува за Варна, а всеки вторник се прибира обратно в София. „Продължавам да практикувам, влизам в операции“, казва той.

Ешереф Ешереф е депутат от Бургас. Изплатени са му 2646 лева за пътуванията и е един от рекордьорите в парламента. Пътува всяка седмица за срещи с избирателите.

Йорданка Георгиева е от Търговищко. Нейните разходи са 1460 лева. И тя пътува всяка седмица до района си, тъй като живее там със семейството си.

Не всички депутати са съгласни с това държавата да поема пътуванията. Според Тошко Йорданов от „Има такъв
народ“ някои депутати лъжат, че са пътували и предлага да бъдат засичани с тол камерите.

Засега обаче контрол дали пътуванията наистина са осъществени няма.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Януари, 2024

преди 4 месеца

Много са пътували тези депутати от поредното им НС. Не разбирам дащо не си плащат само, щом като си главут и получават заплати, а пътуванията им се плащан от бюджета. Демек, с чужди пити правят помени. Когато обикновените българи правят помени, те си правят или купуват погачите. Честита на обрязаните депутати от ДПС. Специално на Йордан Цонев, койтго не знае вече какъв е.

6

Анонимен

преди 4 месеца

Горе-долу по лев на километър, но това са важни държавни дела !

5

Анонимен

преди 4 месеца

Дават ти последен модел Ауди,не зареждаш нищо и не плащаш сервиз,защото народа те е избрал. Спиш в луксозни хотели пак на наш гръб . Компания за няколко часа,нали си под стрес малко да разтовариш .до тук добре ,всичко е от държавата! Но кога остана време за работа ?!

fallback