fallback

48 подписа събраха депутатите от ИТН и "Възраждане" за атакуване пред Конституционния съд на промените в Конституцията. Какво ще последва?

"Нормално е при свинщината, която организираха. Почти всички текстове ще атакуваме, по едното вече има тълкувателно решение на КС даже. Но за да удовлетворят комплексите на Христо Иванов, който трябваше да прави нещо по Конституцията. Съобразяват се само със себе си, имат мнозинство, правят каквото си искат. Трябва да помнят, че няма да са вечно на власт, колкото повече засилват махалото в обратната посока, толкова по-силно ще се върне", коментира депутатът от ИТН Тошко Йорданов в студиото на "Денят ON AIR".

Oще по темата
Той припомни, че преди година от ПП-ДБ а искали да вкарат Делян Пеевски в затвора, а сега "го целуват".

"Върнаха комунистическата Конституция. От 10 човека 6 са от квотата на парламента. Парламентът ще си избира главен прокурор, какъвто си иска. Те ще са децата на комунистите - Христо Иванов, Мирчев възстановиха това, което майките и бащите им са привили", каза още Йорданов пред Bulgaria ON AIR.

Депутатът е категоричен, че прокуратурата ще стане политическа бухалка, което и мнозинство да е.

Според него Асен Василев иска да фалира много от държавните дружества в енергетиката: "Част от тях иска да си ги вземе под шапката на министерството и да прави каквото си иска, това е корупционната линия."

Депутатите ще изчакат промените в Конституцията да бъдат обнародвани в Държавен вестник, за да ги атакуват незабавно пред КС.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Ванката

преди 5 месеца

Конституционни поправки е редно да се правят с референдум, промените да са в полза на гражданите, а не заради политическа угода. Но пък те и референдумът ще фалшифицират..., та май няма да се оправим никога.

42

Анонимен

преди 5 месеца

Гледах депутатите, когато прави казваха 'да' или 'не'. Дебелият, с походка на мечка, вървящ с наклонена напред глава и махащ широко ръце Пеевски, с неособено интелигентно лице - мрачно,като че ли готов веднага да започне да се кара.Какво свястно е намерил в него А.Доган, с какво Шиши е привлякъл неговото внимание и благосклонност, та да стане председател на ПГ на ДПС, остава загадка. Засега с каквото се е захванал, все го е окепазил. Включително двамата с Милиционера Борисов - новата Конституция

41

Анонимен

преди 5 месеца

Ясно беше, че депутатите от мнозинството,немалко от тях с невисоко ниво на виШОто си обраьовсние,включително с неконсумирано такова, ще тръгнат на фронтална битка с конституцията, написвайки нова такава, която обслужва само тях и игнорира правата на техните опоненти до ниво, превръщащо ги във фигуранти. Тази псевдоконституция не обслужва никоя партия, дори самите тях, защото както вървят напред в 'Свещенная война', така бързо могат да изпаднат от управлението и да станат плячка на творението си

fallback