Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът ще сезира Конституционния съд за приетите промени в основния закон, предаде репортер на БГНЕС.

"За експеримента с Конституцията българите ще плащат тежка цена. Като държавен глава, сезирането на Конституционния съд е мой дълг", съобщи Румен Радев и коментира:

"Вече е ясно, че гласуваните промени в Конституцията няма да решат големите проблеми на правосъдието и да гарантират справедливост за българските граждани, с каквато цел те бяха инициирани. За сметка на това, подкупават устоите ни като демократична, правова и суверенна държава".

Според президента зад приетите промени прозира една ясна цел – "управляващите партии да запазят своето влияние, дори когато напълно загубят доверие".

Държавният глава добави, че с допускането на чуждо гражданство в управлението на страната, мнозинството показва, че наличието на двойни стандарти на лоялност към България за тях не са проблем.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

126

Прожектор

преди 4 месеца

Путинският зелен чорап е активиран. да брани постсъветското авторитарно статукво. България не е авторитарна прокурорска или президентска държава, а демократична парламентарна.република !Това е и смисълът на настоящите Конституционни реформи.

125

Прожектор

преди 4 месеца

Путинският зелен чорап е активиран. да брани постсъветското статукво. България не е авторитарна прокурорска или президентска държава, а демократична парланентсрна.република !Това е и смисълът на настоящите Конституционни реформи.

124

Анонимен

преди 4 месеца

Рундьо и без да е двоен гражданин работи за друга държава на кой съд да се жалваме.

fallback