Снимка: БГНЕС

"Окупирането на трибуната е саботаж на проруските сили в България в лицето на "Възраждане". Това са терористи”, заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски в кулоарите на парламента.

"Вие видяхте ли как "депутати", в кавички, защото за мен това не са депутати, бият квесторите и дами! Това не са мъже, това са "плюнки", отсече депутатът след грозните сцени в Народното събрание.

"Този цирк е от безсилие, защото изчезват", заяви Пеевски, отбелязвайки, че "Възраждане" са видели на изборите колко нисък резултат имат.

Още по темата
"Държавността я има, парламентът работи и ще работи, бъдете спокойни", увери Делян Пеевски.

Извънредното заседание на парламента днес започна с протест на депутатите на "Възраждане", които окупираха банката. Това наложи депутатите да говорят от място с подвижен микрофон.

В един момент опозиционерите изгасиха тонколоните, което пък провокира Йордан Цонев, Пеевски и депутати от ДПС да влязат в схватка, за да бъде кабелът включен отново.

В един момент и противопожарната аларма в парламента се включи и стресна депутати, журналисти и администрацията. Какво я е предизвикало така и не стана ясно, но виенето на сирената продължи дълго, както в пленарната зала, така и в кулоарите.

Включването ѝ дойде едва 20 минути, след като депутатите на ДПС и "Възраждане" се сбиха

В крайна сметка заседанието на парламента продължи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase