Снимка: БГНЕС

Извънредното събрание на парламента започна с протест на депутатите от "Възраждане", които отново се наредиха пред трубуната, за да възпрепятстват работата.

Опозицията блокира достъпа до банката, но от ГЕРБ му намериха цаката и започнаха да се изказват от място с подвижен мкрофон.

“Продължаваме с бойкота на парламента. Не може да се вкарват извънредни точки без да се минава през комисии. Настояваме за оставката на областния управител на София, както и спиране с демонтажа на ПСА”, заяви Цвета Рангелова от “Възраждане”.

Въпреки бойкота на “Възраждане”, НС започна своя пленарен ден.

Десислава Атанасова, председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС направи предложение депутатите да се изказват от място и това предложение бе прието.

На фона на изказването на Делян Добрев пък част от депутатите влязоха в ръкопашна схватка. Видимо сред най-изнервените бе Йордан Цонев от ДПС, който атакува депутатите от "Възраждане". В мелето се намеси и Делян Пеевски.

Всичко тръгна от желанието на опозиционерите да изключат колоните, за да не се чува звук. Това вбеси депутатите на ДПС, като първи скочиха Делян Пеевски и Йордан Цонев, за да свържат отново кабелите.

След петминутно напрежение все пак страстите се уталожиха, а от "Възраждане" поискаха прекратяване на заседанието. Макар и с надвикване, работата на депутатите си продължи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase