Снимка: БГНЕС

Мястото на Паметника на Съветската армия е в музея на Социалистическото изкуство, отсече премиерът Николай Денков, който присъства на церемонията по награждаване на млади спортисти от спортното министерство.

Това е окупационен паметник и няма никакво място в центъра на София, нито пък някаква културна стойност. Той просто показва как държавата ни е била превзета със съсипването на демокрацията и окупирането на властта от един тоталитарен режим, допълни премиерът по отношение на промените в Конституцията той бе категоричен, че са необходими да се гарантира върховенството на закона.

Тези промени са се гласували на най-високо ниво като Венецианската комисия и Европейската комисия. Четох интервютата вчера от страна на ИТН и смятам, че тези хора са активирани само да пречат, каза още премиерът.

Той взе отношение и по протестите на КНСБ, които се планират днес. Хората протестират повече, защото вече има кой да ги чуе, няколко години подред имахме постна пица, но сега всичко е обърнато за подобряване на живота на хората. Неслучайно миналата седмица излезе изследване на "Евробарометър" според което 57% от българите очакват по-добра 2024 г., а само 17% - по-лоша. Разбираме протестите. Срещам се с много хора, но един бюджет не може да се разтегли до безкрай.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase