Снимка: БГНЕС

Днешното решение на правителството на Нидерландия да подкрепи България за членство в Шенген е еднозначна висока оценка за работата на България, написа в профила си във Facebook съпредседателят на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Кирил Петков.

Още по темата
"От години ревностно Хага настояваше България да вземе конкретни мерки за върховенство на правото. Днес виждаме, че действията на правителството и парламента ни са възвърнали доверието в България", се посочва още в публикацията на бившия премиер.

"Поздравления за успеха на премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел, както и за всички, които с екипна работа допринесоха за това. Благодаря на Марк Рюте, че повярва в силата на нашата политическа воля", пише още Кирил Петков.

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес от нидерландското министерство на правосъдието съобщиха, че Нидерландия се съгласи България да се присъедини към Шенгенското пространство. Информацията беше цитирана от АНП и Ройтерс.

Австрия още се противопоставя на влизането на България в Шенгенското пространство, въпреки че в понеделник обяви, че е склонна на известни отстъпки, като разреши отпадането на проверките на летищата в замяна на по-строго охраняване на външната граница на ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase