Снимка: БГНЕС

Първи сериозен сблъсък между ръководството БСП-София и Ваня Григорова за управлението на столицата.

Изпълнителното бюро на партията, заедно с ръководството на градската организация на БСП-София, реши на общо заседание, че няма да се водят преговори за обща управленска програма с ПП-ДБ, съобщиха от "Позитано" 20.

БСП ще подкрепи единствено Диана Тонова, която е издигнатия от партията кандидат за председател на Столичния общински съвет, добавят от "Позитано". Единствените преговори, които левицата ще води ще са тези за приоритетите на БСП, които да залегнат в бюджета на София за 2024 г., допълниха от партията.

В петък Ваня Григорова, която бе издигната за кмет от червена коалиция съобщи, че за управлението на София е имало един "по-конструктивен разговор, във формат МК „БСП” заедно с ПП-ДБ-СС и Васил Терзиев”. Тя уточни, че е от страна на ПП-ДБ-СС е бил изпратен документ, в който са отразени техните виждания за работата в Столична община.

"В рамките на днешния ден ние ще го допълним и очакванията са, че утре ще се видим, за да разгледаме обединения документ и доколко можем да застанем зад конкретните мерки заложени вътре. В документа трябва да се описани мерки, график за вкарване на доклади и тяхното гласуване”, уточни Григорова.

Ръководството на БСП-София обаче очевидно е решило, че преговори с ПП-ДБ няма да има.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase