Снимка: БГНЕС

Като подхвърляне на трохи определи лидерът на БСП Корнелия Нинова предложението на Австрия за присъединяването ни към Шенген само по въздушна граница.

Тя отсече, че ние сме пълноправен член на Европейския съюз и не може България да бъде третирана като второстепенна страна, а българите като втора ръка.

Още по темата
"Държим правителството да вземе твърда позиция и да отстоява интереса ни, към нито една друга държава не са поставяни допълнителни условия, освен тези, които трябва да изпълни за Шенген", настоя Нинова.

Соцлидерката припомни, че България е изпълнила всички изисквания за Шенген.

"Това, че ще бъдем приети само по въздух е временно решение. Само транспортният бранш губи от това близо 100 млн. годишно, хиляди хора стоят по границите и чакат. Това е несправедливо решение", каза тя.

Нинова поиска управляващото мнозинство да заяви ясно поставя ли се условието пред България да приема повече бежанци, а в замяна да бъде допусната в Шенген.

Лидерът на БСП коментира и решението на управляващото мнозинство да отменят таксата за пренос на газ. Според нея въвеждането й от начало е било грешка и се превърнало в мотив за останалите европейски страни да блокират пътя ни към Шенген.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase