Снимка: БГНЕС

Всеки ден виждате нестабилност, липса на прозрачност и само договорки за пари и власт в сглобката. Решенията не се взимат в парламента, продължава модела на задкулисието. Не подкрепяме бюджета, не подкрепяме промяната в Конституцията, заяви Корнелия Нинова в Стара Загора преди среща с кметове и общински съветници.

Досега това мнозинство записваше корупцията и кражбите в закони, сега вдигнаха нивото с най-висшия закон в страната. През Конституцията продават българския национален интерес и си разпределят държавата на порции, бе категорична тя.

Абсурд е да управляват хора с двойно гражданство, това е немислимо за българския национален суверенитет, каза Нинова. Тя посочи, че  чрез Конституцията "сглобката" се опитва да разпределят регулаторите.

По нейни думи решението да се даде нашето ПВО и да се разположат други ракетни установки по нашето крайбрежие е още едно доказателство, че министъра на отбраната не е български министър и трябва да си ходи не само той, но и цялото правителство.

Нинова допълни още, че БСП е против да се съкращава срока на дерогацията, тъй като "всички експерти твърдят, че горивата ще поскъпнат".

Тя бе категорична, че няма сътресения в партията.

Това е поредната дискусия, която от БСП организират след проведените в края на октомври местни избори.

Очаква се по време на срещата да бъдат обсъдени бюджетът за 2024 г., както и общите задачи пред БСП в местната власт с акцент върху социалната политика и прозрачното управление на общините. Народният представител Румен Гечев ще постави акцент върху управлението на общинските финанси и отражението на политиките на местно ниво, с оглед на Бюджет 2024.

В срещата участват членове на Изпълнителното бюро и Националния съвет, народните представители от „БСП за България”, областни и общински председатели, координатори, кметове и общински съветници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase