Снимка: БГНЕС

В критичен пост срещу действия на здравния министър Христо Хинков, лидерът на ИТН Слави Трифонов разкри, че майка му Здравка е починала.

"Аз боравя добре с думите в българския език, работил съм дълго време работа, в която ми се е налагало да използвам богат обем от думи. Много богат. И мога добре да се изразявам. Втори път пиша нещо днес, но сега трудно намирам думи. Но е по-добре да пиша, да ви информирам, да споделя, вербално, колкото и да ми е трудно да намирам думи, отколкото да се подчиня на дивия си характер и яростта, която ме обзема, защото е по-добре да се контролирам, да спазвам закона и моралния кодекс, с който са ме възпитали майка ми и баща ми. Лека им пръст!", пише шоуменът в профила си във Facebook.

Последната информация за 85-годишната Здравка Трифонова в медиите беше от началото на лятото, като се твърдеше, че майката на Трифонов се е изнесла от къщата в плевенското село Тодорово и е отишла при дъщеря си в Плевен. Бащата на лидера на ИТН - Тодор Трифонов, също си отиде на 85-годишна възраст през 2017 г. след боледуване. По неофициална информация тя е починала през септември.

Слави Трифонов рядко говори за семейството си. През 2017 година Здравка Трифонова гостува в "Шоуто на Слави" още докато се излъчваше по bTV, а предаването се появи на екран точно на рождения ден на шоумена.

В поста в социалната мрежа Трифонов акцентира върху смяната на името на болница "Проф. д-р Александър Чирков" в болница "Света Екатерина" - решение, което е взето от настоящия здравен министър проф. Хинков.

"Познавах професор Александър Чирков. Това беше голяма чест за мен. Познавам и голяма част от неговите ученици. Това също е чест за мен. Този достоен човек, когото аз наричах "професоре", "приятелю" е направил толкова много за страната ни и за хората. Спасил е толкова много животи и се е държал толкова достойно до края на дните си, че най-малкото, което заслужава е тази болница да носи неговото име. И никой няма право да оспорва това, освен дребни, некадърни и жалки завистници, случайно сдобили се с власт. Пример за такъв човек е министъра на здравеопазването - Христо Хинков", пише още лидерът на ИТН и продължава:

"Много ми е трудно да се сдържам, извинявам се ако съм груб, не искам да обиждам никого, наистина целия този хаос трябва да спре. Правя колкото мога, не ми беше лесно решението да ги махна предния път, имам предвид Кирил Петков, Асен Василев и компания, знаех какво ще стане, знаех какво ще се изсипе върху мен, но аз знаех, че и това е правилното. Сега, вие виждате резултатът, онзи запис, лъжите и най-вече чудовищната некадърност, самовлюбеност, наглост, претенциозност и надменност на тези хора. Всичко това доказва, че съм бил прав".

Трифонов обяснява, че е "изумен от факта, че е възможно такива хора и производните им, като Христо Хинков, в момента да управляват държавата".

"Тъпо е да говоря някакви обещания и думи, че тези хора трябва да си ходят. Това е повече от ясно! И колкото повече го повтарям, толкова повече ми прилича на някаква мантра. За това ще кажа само, че ще правя каквото мога по въпроса. Понякога мога повече, понякога по-малко, но, в крайна сметка, обикновено успявам", добавя Трифонов и завършва поста си с думите: "Благодаря ви, че за пореден път ме изслушахте".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase