Снимка: БГНЕС

Решението за оставка на мистър може да бъде на премиера Николай Денков и на вицето Мария Габриел, която трябва да поеме поста на министър-председателя след ротацията. Това стана ясно от думите на съпредседателя на ПП Кирил Петков.

Според него лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов има собствено мнение и го изказва, "но колегите от ГЕРБ трябва да знаят, че всяко едно крайно решение става след лидерска среща".

За здравния министър Христо Хинков и скандала около смяната на директора на „Пирогов“ Петков посочи,че нещата трябва да се случват институционално.

Още по темата
"Ето има критики, днес го изслушват в здравната комисия, всяка смяна на министър е при Денков и Габриел. Много е важно разделението на институциите да остане", каза той.

Петков уточни, че финансовият министър Асен Василев, който вчера обяви, че ако бюджетът не бъде подкрепен ще подаде оставка, е говорил само за себе си.

"Асен Василев каза е по принцип, че всеки един министър трябва да си носи отговорност. Той за оставка на друг не е говорил. Той говореше за себе си и ясно каза, че не е негова работа да взима решение за други оставки. Нито едно решение не се взима от ПП – ДБ без всички лидери заедно да си финализират крайните решения", посочи Петков.

Той коментира и дерогацията, която депутатите обсъждат днес. От ГЕРБ искат вносът на руски петрол да спре на 1 януари.

Според Петков обаче това трябва да стане на 1 март, защото за да се намали руският петрол отнема време и освен това държавата трябва да има екип, който да влезе в рафинерията и да я управлява.

"И призовавам ГЕРБ да не преговаряме тази тема всеки две седмици", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase